käyttäjätunnus    salasana    muista

Shefki Kuqi jättää A-maajoukkueen

Yksi komea yli 11 vuotta kestänyt luku suomalaisen jalkapalloilun ja Huuhkajien historiassa saa päätöksensä, kun hyökkääjä Shefki Kuqi on tehnyt päätöksensä ja jättää edustustehtävät vastedes nuoremmille.


Uskollinen taistelija

Kuqin mukaan hänen päätökseensä ei liity mitään suurta dramatiikka, vaan aiemmin kuluvan kuun aikana 34 vuotta täyttänyt kärkimies katsoi yksinkertaisesti, että on aika antaa tilaa uudelle sukupolvelle.

- Kaikki tietävät mitä karsintojen alku on ollut ja jostain syystä emme kentällä pystyneet esittämään parastamme. Pienestä se on kiinni, mutta karsinnoissa pelejä on niin vähän, että jos pisteitä menettää paljon heti alussa, on takaa vaikea kiriä muita kiinni, Kuqi toteaa.

- Nyt on hyvä mahdollisuus kokeilla tulevaisuuden pelaajia maajoukkueessa.

Elokuussa 1999 A-maaottelussa Belgiaa vastaan Huuhkajissa debytoinut Kuqi jättää edustustehtävät haikein mielin, mutta samalla monta hienoa muistoa mukanaan kantaen.

- A-maajoukkueessa pelaaminen on aina ollut minulle kunnia-asia, niin kuin sen pitäisi joka pelaajalle olla. Todella paljon hienoja muistoja on matkan varrella jäänyt, toki niitä vähän huonompiakin, mutta kyllä hyvät muistot päällimmäisenä ilman muuta ovat, Kuqi sanoo.

Kuqi on noussut myös Huuhkajissa todelliseksi kulttihyökkääjäksi ja omalla tavallaan ”Kosovon Härkä” on ollut myös esitaistelijan roolissa.

- Olin ensimmäinen ulkomaalaistaustainen pelaaja maajoukkueessa, mutta se ei ole kyllä millään lailla koskaan näkynyt. Aina olen ollut yksi muista ja kun on päässyt pelaamaan sellaisten pelaajien kuin Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Antti Niemi… - niitä on niin monia – kanssa, niin onhan tämä ollut hienoa aikaa. Maajoukkueeseen on aina ollut mahtavaa tulla.

Kuqin tilille Huuhkajissa ehti kertyä 62 ottelua ja niissä seitsemän tehtyä maalia. Näistä kenties kuvaavimpana todellinen tahtomaali, jonka ”Sheriffi” runnoi väkisin Azerbaidzhanin verkkoon ja piti Huuhkajien EM-toiveet hengissä syksyllä 2007 Helsingin Olympiastadionilla.


(Palloliitto)
[ Takaisin ] [ Etusivu ]